Рицинову олію можна додавати в мило і до 30%. Виходячи з твоїх параметрів, якщо взяти, наприклад, 60% пальмового масла, 30% рицинової олії і 10% оливкової олії, то будем мати практично 0-1% очищення, 30-32% твердості і 27% піни та 31% її стабільності, кондиціонування 67%. Для пережиру взяти якесь із найбільш оптимальних масел і для зволоження, і для загоювання чи з антизапальними властивостями, н-д масло календули, можна додати відповідні екстракти і т. д.
Я цукровий сироп додаю після стадії гелю при приготуванні прозорих мил, де він використовується для фіксування прозорості мила. Правда перед тим ще додаю спирт. На мою думку, таке мило добре би підійшло для гоління.
Прочитала по твоїх ссилках, що люди додають для покращення піноутворення. Взагалі-то, давно відомо, що хорошу піну дають сапоніни, молекула яких складається з вуглеводної частини, яка містить глюкозу, фруктозу та інші сахариди, та аглікон або сапогенін. Пиво також вважається найкращим, якщо у нього стабільна піна, а у його склад також входять хміль і солодка, що містять сапоніни.